Gebruik deze tips om uw schilderprojecten sneller en soepeler te laten verlopen.

Schilderadvies: Rol de hele hoogte van de muur op en houd een natte rand om overlappingen te voorkomen
Rondetekens zijn die lelijke strepen die worden veroorzaakt door ongelijkmatige lagen verf. Ze komen voor wanneer je verf rolt die al gedeeltelijk droog is. (In warme, droge omstandigheden kan latexverf in minder dan een minuut stijf worden!) De sleutel tot het vermijden van rondetekens bij het maken van doe-het-zelf muurschildering is om een ​​”natte rand” te behouden, zodat elke slag van uw roller de vorige slag overlapt voordat de verf kan beginnen te drogen.

Hier zijn enkele schildertips: om een ​​natte rand te behouden, begin je in de buurt van een hoek en laat je de rol op en neer over de volledige hoogte van de muur en beweeg je bij elke slag lichtjes. Beweeg waar nodig achteruit om dikke plekken of runs te egaliseren. Laat de rol niet bijna droog worden; herlaad het vaak zodat het altijd minstens voor de helft geladen is. Houd de open zijde van het rolframe gericht naar het gebied dat al is geverfd. Dat legt minder druk op de open zijde van de roller, dus je hebt minder kans om verfranden achter te laten bij het doen van DIY-muurschildering.

Meng verschillende blikken verf in een grote emmer voor een consistente kleur in de kamer
De verfkleur kan van het ene blikje tot het volgende enigszins verschillen. Als u een nieuw blik in het midden van een muur moet openen, kan het verschil merkbaar zijn. Het mengen van de verven elimineert het probleem. Het is het beste om de hoeveelheid verf te schatten die je nodig hebt en deze te mengen in een emmer van 5 gallon (een proces dat ‘boksen’ wordt genoemd).

Hier zijn enkele goede tips voor het schilderen: wanneer dekking moeilijk te schatten is, voeg dan meer in plaats van minder toe wanneer u doe-het-zelf muurschildering doet. Je kunt de restjes altijd terug in blikken gieten. Gebruik voor grote klussen de emmer en een rolscherm in plaats van een rollade. Het is veel sneller om uw rol met het scherm te laden dan om een ​​rolpan te gebruiken. Doop de roller eenvoudig in de verfemmer en rol hem vervolgens over het scherm tot hij niet meer druppelt.

Laat de verf drogen en knip de tape vervolgens los voor een perfecte rand
Zodra de verf droog is, kunt u niet alleen de tape van de bekleding trekken. Verf vormt een film tussen de muur en de tape, en het verwijderen van de tape scheurt stukjes gedroogde verf van de muur. Knip de tape dus los voordat u de tape eraf trekt.

Wacht tot de verf volledig droog is, minimaal 24 uur, gebruik dan een scherp mes of een stanleymes om door de film te snijden. Begin op een onopvallende plaats om ervoor te zorgen dat de verf hard genoeg is om schoon te snijden. Als je de verf snijdt terwijl deze nog gom is, maak je er een zooitje van. Terwijl u de verf snijdt, trekt u de tape onder een hoek van 45 graden omhoog.

Schildertechnieken: schilder eerst de bekleding, daarna het plafond en de muren
Voors volgen meestal een bepaalde volgorde bij het schilderen van een kamer. Ze schilderen eerst de bekleding, dan het plafond en vervolgens de muren. Dat komt omdat het gemakkelijker (en sneller) is om de bekleding af te plakken dan om de muren af ​​te plakken. En je wilt ze zeker niet allebei afplakken!

Bij het schilderen van de bekleding hoeft u niet netjes te zijn. Concentreer u gewoon op een gladde afwerking van het hout. Maak je geen zorgen als de verf op de muren komt. Je zult het later bedekken wanneer je de muren schildert. Zodra de bekleding volledig is geverfd en droog (ten minste 24 uur), kleeft u deze af (met behulp van een schilderstape met “easy release”), schildert u vervolgens het plafond en vervolgens de muren.

Schildertechnieken: Prime en textuur muurpleisters om een ​​vlekkerige afwerking te voorkomen
Vers geschilderde muren zien er vaak vlekkerig uit. De kleur is uniform, maar de glans is niet consistent. Dit gebeurt meestal over de gaten en scheuren die je hebt gepatcht met een vulmiddel of gipsplatenmassa. De poreuze vulstoffen absorberen de verf, waardoor het oppervlak dof wordt (een probleem dat ‘flitsen’ wordt genoemd). Wanneer licht deze saaie plekken raakt, steken ze eruit als een zere duim. De gladde patch onderscheidt zich ook in tegenstelling tot de enigszins hobbelige textuur van de rest van de muur. Een snelle laag primer volstaat om flitsen en textuurverschillen te elimineren.