Verf je huis in dezelfde kleur of donkerder
U creëert meer werk voor uzelf wanneer u ervoor kiest om de kleur van uw buitenhuis te veranderen, en het verhoogt de hoeveelheid werk aanzienlijk wanneer u lichter gaat. Bij het schilderen met één laag zal de oude kleur op sommige plaatsen nog zichtbaar zijn. Wanneer u echter dezelfde kleur schildert, vloeien die dunne gebieden samen.

Ken je de huidige kleur niet? Zoek afbladderende verf, trek het uit en breng het naar een verfwinkel. Ze kunnen het evenaren. Toegewijde verfwinkels doen dit meestal beter dan winkels voor woninginrichting. Wil je je kleur veranderen? Maak vervolgens de volgende kleur donkerder dan de huidige kleur.

Was je huis snel en pijnloos
Het is moeilijk om je een huis voor te stellen dat niet hoeft te worden weggespoeld voordat je gaat schilderen. Trek gewoon een wit t-shirt over de zijkant van je huis en zie jaren of zelfs tientallen jaren aan geaccumuleerd grijs roet en stof. Zelfs in de meest wanhopige schilderprojecten is het nog steeds aan te raden om het huis te spoelen.

Uw huis met de hand afwassen is het meest arbeidsintensieve einde van het spectrum. Maar wat is het minste waarmee je kunt rondkomen? Als u een hogedrukreiniger bezit, geef deze dan tweemaal op een warme dag: een keer met de reinigingsoplossing en daarna een spoeling met schoon water. Geen hogedrukreiniger? Slang het naar beneden. Zelfs dat is beter dan niet schoonmaken. Je twee hoofddoelen:

Sla de grote, zichtbare rommel af (spinnenwebben, wespennesten, bladeren).
Was dat dunne roet en stof weg.

Prime alleen probleemgebieden, niet het hele huis
Terwijl het hele huis kan profiteren van een volledige laag primer, primen alleen de probleemgebieden, dat wil zeggen dingen zoals ruw hout en vulmiddel voor gedroogd hout.

Als u alleen kale plekken hebt (in plaats van hele kale secties), is een liter primer voldoende. Poets het op en je bent klaar.

Verklein je voorbereidingstijd
Voorbereidend werk kan gelijk zijn aan de hoeveelheid tijd die is besteed aan schilderen. Taping en cover zullen het enthousiasme van zelfs de meest geduldige huiseigenaar onderdrukken. Het doen van een pittige klus in een huis met veel functies kan een hele dag werk en meer opzuigen.


Schraap alleen het blote minimum
Schrapen van verf is op zichzelf geen tijdverspilling. Het probleem is echter dat het lijkt op het openen van een Pandora’s Box. Je schraapt dat kleine dubbeltje-vormige vlokje verf, en het leidt tot meer en meer en meer …

Als de randen van de verf laag blijven, laat deze dan met rust. De nieuwe verf sluit de randen af ​​en houdt deze laag. Het is geen perfecte zeehond, maar het blijft wel een tijdje goed.

Rol alles plat
Rollende verf is het beste van twee werelden. U kunt de uitgestrektheid van het opruimen snel bedekken en de verf gaat dik naar beneden. Het vereist geen volledige inzet van een dag. Je kunt je project 45 minuten lang bezoeken, de rolafdekking weggooien en teruggaan naar belangrijkere taken, zoals surfen op internet, tv kijken of spelen met de kinderen.

Het nadeel is dat veel soorten gevelbeplating zich niet lenen voor rollen.