1. Plan uw aanpak
Begin met na te denken over hoe je het voltooide project eruit wilt zien en onthoud dat je niet beperkt bent tot vier muren in dezelfde kleur. Overweeg om een ​​accentmuur in een gedurfde tint te schilderen of lijstwerk in een contrasterende tint of afwerking te markeren. En vergeet niet om omhoog te kijken en te zien of het plafond ook een verversing kan gebruiken.

2. Kies uw kleur
Bladeren door waaierdecks en verfchips kan overweldigend zijn. Begin met het uitzoeken van de algemene kleureigenschappen: Wil je een warme of koele schaduw? Een neutrale of een verzadigde schaduw? Als je bestaande meubels of kunst hebt, wil je ook overwegen hoe de schaduw hen zal complimenteren. Zodra je een idee hebt waar je naar op zoek bent, kies je een paar tinten en haal je monsters. Test de kleuren om te zien hoe ze er op verschillende momenten van de dag in de kamer uitzien.

Veel verfbedrijven hebben ook tools op hun websites waarmee u een foto van uw ruimte kunt uploaden en verschillende kleuren op de muren kunt bekijken. Maar kleuren kunnen er in realistische omstandigheden anders uitzien, dus je moet het nog steeds in de ruimte proberen.

3. Kies uw gereedschap en materialen
Elk project is uniek en je hebt misschien ander gereedschap nodig, afhankelijk van de verf die je kiest en de staat van je muren, maar er zijn een paar must-haves.

4. Bereid de muren en de kamer voor
Je wilt je favoriete bank of die erfstuk die oma je gaf niet beschadigen, dus maak de kamer leeg van al het meubilair. Als je niet genoeg ruimte hebt, duw je alles naar het midden. Bedek de stukken met een doek of lichtgewicht plastic folie en doe hetzelfde met de vloer.

Pak een rol schilderstape – de neven bevelen FrogTape aan – en breng het stevig aan op de randen van de hoeken van de kamer, de basis- en kroonlijsten en de deur- en raamkozijnen, gebruik een plamuurmes om indien nodig af te dichten. “Het is alles om een ​​goede afdichting te krijgen zodat er geen verf onder de tape komt, en het zal ook schoonkomen nadat alles droog is”, zeggen ze. Als je durft (of een vaste hand van een artiest hebt), kun je het opnemen helemaal overslaan. Verwijder stopcontacten en lichtschakelaarafdekkingen en breng schilderslint aan om uitgangen en schakelaars te beschermen tegen verfdruppels.

5. Meng je verf
Gebruik een houten verfstok om de verf te roeren en roer vaak opnieuw gedurende het project. Als je meer dan een gallon verf gebruikt, combineer dan de blikken in een grote emmer voor het geval er een kleine variatie in kleur is.

6. Kies uw schildertechnieken
Je verf is gemengd en je roller is klaar, maar zorg ervoor dat je een strategie plant voordat je begint. Werk vanaf de bovenkant van de kamer naar beneden, te beginnen met de plafonds. Ben je een gewaagde brandpuntwand aan het plannen? Schilder eerst de aangrenzende lichte muren. “Maak je geen zorgen als je verf krijgt op wat je accentmuur wordt – de donkere verf bedekt alle lichtere verf die daar terecht is gekomen. Nadat de lichtere muur droogt, plak je die rand af zodat de donkere kleur niet oploopt uw nieuwe verf, “adviseren Colaneri en Carrino. Als je donkere muren bedekt met een helderdere tint, plan dan op drie lagen: je primer, plus twee lagen van de nieuwe kleur om te zorgen dat er niets doorschijnt.

Pak één muur tegelijk aan. Neem een ​​borstel en “snijd in” – schilder langs de lijst en de hoeken van boven naar beneden – terwijl je vriend een rol gebruikt om de belangrijkste uitgestrektheid van de muur te bedekken, blijf weg van die meer precieze plekken. Gebruik bij het aanbrengen van verf met de roller lange lijnen in een W-patroon voor voldoende dekking (en om die vervelende rolsporen te voorkomen). Zodra de muur droog aanvoelt, is deze klaar voor een tweede laag.

Als u de bekleding schildert, verwijdert u de tape van de schilder en wacht u tot de muren zijn opgedroogd voordat u tape op de muren aanbrengt. Begin met de bekleding die zich het dichtst bij het plafond bevindt, ga door naar deur- en raamkozijnen en tot slot de plinten.