Wacht op droog weer.
Vochtigheid betekent druppels en langzaam drogen, dus vermijd schilderen op een regenachtige dag. Als je moet schilderen als het vochtig is, neem je tijd – en profiteer van langzaam drogende verf om je fouten te corrigeren voordat je doorgaat naar de volgende laag. Maar niet overwerken, of het zal laten zien wanneer je klaar bent.

Koop hoogwaardige borstels, rolhoezen en schilderstape.
Als je van grote verf houdt, wil je zeker geen centen knijpen in de applicatie. Goede penselen en rolafdekkingen bieden een uitstekende dekking, zodat u geen tijd en verf verspilt aan opnieuw aanbrengen, en high-end schilderstape is de echte deal als het gaat om het afdichten van druppels en vervaagt.

Ken je dutje.
Hoe meer textuur je muren hebben, hoe dikker het dutje dat je op je rolhoes wilt, zodat het in spleten kan reiken en volledige dekking biedt. Maar als je te dik wordt, kun je eigenlijk textuur creëren waar je het niet wilt, dus wees voorbereid om je verkoper details te geven over wat je aan het schilderen bent.

Bescherm alles wat u niet wilt geverfd.
U zult nooit spijt krijgen van de tijd die u besteedt aan het bedekken van vloeren, meubels en hardware voordat u aan een verfproject begint. Drop-doeken zijn een must, en kleine plastic sandwichzakken met tape zijn een gemakkelijke manier om deurknoppen te beschermen.

Verwijder de lichtschakelaar en stopcontactafdekkingen.
Als je ongeduldig bent, zul je in de verleiding komen om deze stap van vijf minuten over te slaan, maar niet.

Gebruik primer.
Verf en primercombinaties zijn prima als je al een schoon, glad oppervlak hebt, maar als er problemen zijn met de muur of het meer dan acht jaar geleden is dat je voor het laatst hebt geverfd, bijt op de kogel en ga met een afzonderlijke primer.

Pak je verf in.
Laat uw verkoper u helpen met een realistische schatting van de hoeveelheid verf die u echt nodig hebt, zodat u alles in één keer kunt kopen. Combineer vervolgens alle verf in één grote container en meng het grondig. Dit staat bekend als het ‘in dozen doen’ van uw verf en het houdt uw kleur van begin tot eind consistent.

Laat de rol het werk doen.
De premium lakken van vandaag vloeien gemakkelijk voort en u hebt al gekozen voor een goede rolafdekking (toch?), Dus er is geen noodzaak om veel druk te gebruiken. Zorg ervoor dat u een verlengstang gebruikt, zodat u de grootste hoeveelheid ruimte kunt bereiken met de minste inspanning – en zonder uw rug te belasten.

Verf van boven naar beneden.
Nadat je je randen aan het plafond en de plint met een borstel hebt gesneden, gebruik je je roller om verf vanaf het plafond naar beneden aan te brengen. Amateurs hebben vaak veelzeggende druppels en spatten aan het einde van een verfbeurt, maar professionals schilderen recht over hun fouten terwijl ze zich een weg banen langs de muur. Zodra een gebied begint te drogen, kunt u het het beste met rust laten. Als u eroverheen gaat, kunnen er vlekken en kleurstrepen achterblijven in het oppervlak van de verf.