Niets geeft het uiterlijk van uw huis een snelle, spannende make-over als een frisse verflaag. Of u nu van plan bent om uw stoeprand te verbeteren voordat u uw huis verkoopt of u geniet van een geweldig uitziend huis, het schilderen van uw huis exterieur zal u helpen om dat te bereiken.

In onze gids van vandaag, zullen we een aantal dingen die u moet weten over het geven van uw exterieur huis een facelift. Maar voordat we beginnen, bespreken we eerst de redenen om de buitenkant van uw huis te repareren en opnieuw te schilderen.

Voordelen van het schilderen van uw huis buitenshuis

Natuurlijk vereist het schilderen van gevels een beetje werk en een aanzienlijke investering. Als u twijfelt of de waarde van het aanbrengen van een verse verflaag op uw buitenhuis wel of niet de moeite waard is, dan is het antwoord: JA, dat is het wel.

En hier zijn de voordelen;

Het laat uw huis opvallen

Iedereen wil dat zijn of haar huis vertegenwoordigt wie hij of zij is, en er net zo goed uitziet als hij of zij. De beste manier om dit te bereiken en een blijvende indruk achter te laten is door de buitenkant indrukwekkend te houden. Een geweldige buitenverfbeurt is een grote stap in de richting van het creëren van een grote beteugeling.

Zorg ervoor dat u een kleur kiest die het beste past bij de esthetiek van uw huis, en mooi past bij de inrichting van uw woning. U kunt kijken naar de naburige huizen ook om ervoor te zorgen dat uw kleur niet te dicht in de buurt komen in toon of botsen met die van hen.

Bijvoorbeeld, twee witte huizen naast elkaar zou kunnen maken een blik vervaagd dan de andere, afhankelijk van de intensiteit van de gebruikte kleur.

Verhoog de waarde ervan

Het is waar dat u veel hebt geïnvesteerd om uw huis waardevol te maken, maar om ervoor te zorgen dat de waarde ervan blijft stijgen, moet u de buitenkant fris en scherp houden. Een indrukwekkend exterieur zal een goede eerste indruk achterlaten bij bezoekers en huizenkopers, wat een hogere restwaarde betekent.

Daarom is het de moeite waard om uw huis te laten schilderen met kleuren die uitnodigend zijn om de waarde ervan te behouden of zelfs te verhogen.

Schade herstellen

Bij het aanbrengen van een verflaag op het exterieur zullen professionele schilders kijken naar andere grotere zaken die u misschien niet heeft opgemerkt. Na verloop van tijd kunnen schimmel, meeldauw, rottend hout en watervlekken in uw muren beginnen op te eten, en regelmatig schilderen zal dergelijke schade aan het licht brengen voordat ze zichtbaar worden.

Het goede nieuws is dat wanneer ze vroeg worden opgemerkt, blauwe plekken en beschadigingen niet moeilijk te repareren zijn. Als deze schade door een professional wordt aangepakt, zal deze niet opnieuw verschijnen.

Beschermen tegen verschillende elementen

Een frisse buitenhuis schilderen doet meer dan het maken van uw woning er geweldig uitzien; het voegt een laagje bescherming toe tegen verschillende elementen zoals weersschade, stof en insecten.

Kwaliteitsverf kan ook het rotten van hout voorkomen. Dit helpt u om in de toekomst grotere kosten voor het schilderen van buitenshuis te vermijden.

Nu u begrijpt dat het nodig is om uw huis regelmatig opnieuw te schilderen, kunt u zich afvragen hoe vaak ik het moet schilderen? Laten we de timing bespreken.

Hoe weet u dat het tijd is om de buitenkant van uw huis te schilderen?

Er zijn een paar voor de hand liggende tekenen die zo’n afbrokkelende en barstende verf laten zien dat uw huis buiten moet worden geschilderd, maar er zijn ook wat minder opvallende tekenen die een nieuwe verfbeurt nodig kunnen maken.

Natuurlijk is er geen vaste tijdlijn omdat elke woning anders is. Er zijn echter enkele richtlijnen die u moet volgen, hoewel verschillende factoren de timing kunnen veranderen.

De meeste experts zullen u adviseren om uw buitenmuren elke 5-10 jaar te schilderen, afhankelijk van het klimaat, de vorige verfbeurt en andere factoren die we later zullen bespreken.

Hier zijn waarschijnlijke tijdstippen van verschillende materialen;

  • Houten zijkanten – dit kan 3-7 jaar worden overgeschilderd. Gemiddeld moet er om de vier jaar worden geverfd vanwege het beitsen.
  • Stucco- dit duurt 5-6 jaar als het professioneel wordt gedaan.
  • Cementvezelplaten. Deze kunnen 10-15 jaar mee voordat ze opnieuw geschilderd worden.
  • Aluminium schuifverf gaat meestal zo’n vijf jaar mee.
  • Baksteenverf op baksteen kan 15-20 jaar meegaan
  • Wat zijn de gevolgen voor de duurzaamheid van de buitenverf?

Verschillende factoren zijn van invloed op de duur van een buitenverfbeurt. De drie belangrijkste zijn; hoe uw huis eerder is geschilderd, hoe u uw huis hebt onderhouden, evenals het klimaat en het weer.

Laten we deze drie factoren nader bespreken.

Vorige schilderbeurt

Als je net je huis hebt gekocht, is het moeilijk te weten wanneer het voor het laatst is geschilderd. U kunt echter wel proberen te informeren naar het schilderwerk om te plannen wanneer uw huis misschien opnieuw geschilderd moet worden. De kwaliteit en het type van de gebruikte verf, hoeveel lagen werden gebruikt, en de gebruikte kleur, hebben allemaal een impact op de levensduur.

Het is ook belangrijk om te weten het seizoen uw nieuw verworven huis werd geschilderd, omdat de weersomstandigheden toen uw huis werd geschilderd kan veranderen hoe goed de verf gedroogd.

Over het algemeen gaan hoogwaardige verven met lichtere tinten langer mee, vooral als ze door profs in twee of drie lagen zijn aangebracht. Met betrekking tot de verftypes is 100 procent acrylverf de beste, omdat deze bestand is tegen verbleken en langer meegaat.

Huisonderhoud

Als we het hebben over buitenhuisonderhoud, hebben we het over preventief onderhoud en het signaleren van problemen voordat ze overboord gaan. Kijk regelmatig naar de buitenkant van uw huis om eventuele tekenen van scheuren, slijtage en scheuren in de gaten te houden. Let op: insecten of knaagdieren, verrotting, vocht, knaagdieren en schimmels.

Als u een van de bovenstaande dingen ziet, handel dan dienovereenkomstig om ervoor te zorgen dat uw verfwerk langer meegaat. Bovendien moet u uw muren onderhouden door regelmatig vuil en mos af te wassen voordat ze eten in uw verf.

Schade door elementen

Het weer en het klimaat in uw omgeving kunnen ook een grote invloed hebben op uw verf en invloed hebben op de duur van uw schilderwerk voor buitenshuis. Als uw huis bijvoorbeeld geen bomen heeft om uw huis te beschutten, kan de verf ervan sneller verbleken dan een huis omringd door bomen.

Ook, als je in een gebied dat intense stormen en strenge winters ondervindt, zal uw verfbaan waarschijnlijk sneller verouderen.

Laten we het daarom hebben over de beste tijd om uw huis te schilderen.

Wanneer is de juiste tijd om uw huis buitenshuis te schilderen?

De reden dat u nog nooit iemand zijn huis buiten heeft zien schilderen in het holst van de winter is dat dit niet het soort werk is dat in elk seizoen kan worden uitgevoerd.

Dus, hoe komt het dat vrijwel alle buitenshuis schilderwerken slechts in één seizoen lijken te worden uitgevoerd? Hint- Het is omdat niemand het buiten koud wil hebben!

De juiste tijd om buiten te schilderen

Hoe uw verf droogt, hangt af van de weersomstandigheden en de temperatuur op het moment van aanbrengen. Daarom moet u bij warm weer het werk doen, zodat uw verfbeurt perfect verloopt.

Je moet ook kijken naar het weer voor een paar dagen voordat je begint te schilderen, want als het regent voor uw schilderij dag, moet je je zijspoor te geven enkele dagen om uit te drogen voor het schilderen. Hetzelfde geldt na het schilderen – je wilt er zeker van zijn dat er geen regen zal vallen na het schilderen, omdat de verf moet worden gegeven tijd om goed te genezen.

U wilt er ook zeker van zijn dat u schildert in een periode waarin er geen grote temperatuurschommelingen zijn van dag tot nacht. Grote temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat de verf reageert en dus niet goed uithardt. Dit betekent dat u ongelijkmatig geverfde oppervlakken met schillen en scheuren krijgt.

Daarom is het ideale moment om de buitenkant van het huis te schilderen in de vroege zomer en de vroege herfst. Deze twee periodes bieden de beste weersomstandigheden voor het schilderen, omdat er minimale temperatuurschommelingen en minimale regenval zijn.

Hoe warm moet de dag zijn om buiten te schilderen?

Ja, we hebben gezegd dat de vroege zomer een van de perfecte tijden is om buiten te schilderen. Echter, hoewel de zomers betrouwbaar droog weer hebben dat perfect is om te schilderen, komt het met extreme temperaturen.

Extreme hitte kan de verf sneller doen drogen dan het zou moeten, wat kan leiden tot een niet-zo-ideale afwerking. Dit betekent dat er klonten verf en penseelstrepen op uw oppervlakken komen.

Daarom is het goed om te streven naar een dag met een gematigde temperatuur en luchtvochtigheid. Verf droogt normaal gesproken goed als het niet te vochtig is.

Zoals gezegd is de beste tijd om te schilderen in de vroege zomermaanden en de vroege herfst, afhankelijk van de plaats waar u zich bevindt. Houd u aan deze tijdlijnen als u wilt eindigen met een gladde afwerking.

De Don’ts van het schilderen

Vermijd verven als het buiten nat is

Zorg er voor het schilderen altijd voor dat de oppervlakken die u wilt reinigen volledig droog zijn. Dit vergroot de mogelijkheid om te eindigen met een glad, perfect egaal geschilderd oppervlak. Vermijd daarom het schilderen als het regent of te vochtig is.

Schilder niet buiten bij extreme temperaturen.

U wilt uw buitenoppervlakken niet in het midden van de winter schilderen omdat het normaal gesproken te koud is om uw verf goed te laten drogen. Vermijd ook het schilderen bij extreme hitte, omdat de verf dan extreem snel kan drogen.

Houd ook rekening met de temperaturen ’s nachts, omdat de verf nog steeds droogt en u wilt dat de temperaturen ideaal zijn. Als u echter met professionele schilders bij u in de buurt werkt, zullen zij u adviseren over de juiste omstandigheden en tijd voor het schilderen in de buitenlucht.

Hoe glad uw geschilderde oppervlakken eruit zullen zien hangt natuurlijk sterk af van het klimaat in de omgeving, maar als u zich houdt aan de richtlijnen die we hier hebben besproken, bent u er zeker van dat u een vlekkeloze afwerking heeft.

Hoe bereidt u zich voor op een verfwerk dat lang meegaat?

  • Voordat je begint te schilderen, moet je je zijpanelen in topvorm krijgen. Repareer scheuren en gaten in afwerkingen zoals stucwerk, vervang eventueel verrot hout en behandel insecten en schimmels. Putty oppervlak pitten en afdichten van naden. Als u schil- of scheurtjesverf wilt verwijderen, kunt u zandstralen. Volg dit op met een powerwash en zorg ervoor dat u de aanbevolen hoeveelheid druk aanbrengt.
  • Laat na de powerwash uw oppervlakken volledig drogen, zodat u geen opgesloten vocht onder uw verf heeft. Ook, in het geval dat het zwaar regent, geeft uw huis de tijd om te drogen.
  • Let op het weer om ervoor te zorgen dat het schilderwerk wordt gedaan als het weer droog en zacht is.

Moet je een Pro inhuren?

Voor mensen die gewend zijn om hun eigen renovaties op zich te nemen, lijkt het schilderen van het exterieur van uw huis misschien een geldbesparend project. Maar voordat u de ladder positioneert om te beginnen met schilderen, zijn hier gereedschappen, stress en veiligheidsfactoren waar u rekening mee moet houden.

Soort huizen

Sommige uren zijn moeilijker te schilderen dan andere. Zo zijn oudere, hogere huizen gevoelig om te schilderen en daarom is het beter om ze aan professionele schilders over te laten.

Rechte exterieurs op een doosvormig huis maken het schilderwerk gemakkelijker dan onregelmatig gevormde huizen met twee of meer verdiepingen. Dit betekent dat als u het werk van het schilderen van uw verfijnde huis zou uitvoeren, u meer dan een ladder nodig zou hebben om toegang te krijgen tot hoge hoekjes en gaatjes.

Voorbereidend werk nodig

Er zijn oppervlakken die een uitgebreide voorbereiding vereisen. Als er bijvoorbeeld sprake is van overmatige schimmelvorming of ernstige schilvorming, moet u wellicht een paar extra dagen aanwijzen om de situatie te verhelpen. Daarom zal het geweldig zijn om met een ervaren schilder te praten om uitgebreide problemen op te lossen voordat u aan de slag kunt.

Loodverven

Oudere huizen die voor 1978 zijn gebouwd, hebben misschien wel loodhoudende verf. Daarom, als je besluit om de DIY methode te gaan, is er een goede kans dat je zult moeten leren hoe je het veilig te verwijderen en te behandelen.

Gereedschap en materialen die nodig zijn

Als u al schildersmateriaal heeft, dan kan het gemakkelijker zijn om het schilderwerk zelf uit te voeren. Als u ze nu echter huurt of koopt, moet u misschien de kosten van alles vergelijken met de kosten van het inhuren van een professioneel bedrijf.

Vergeet niet dat u een lift en ladders nodig heeft, voorbereidende materialen zoals powerwashers, schoonmaakmiddel, schrobborstels, een bleekmiddel voor schimmel, emmers, onder andere, doeken, afplaktape, vodden, verfverwijderaars, en vele andere materialen.